KAN DET VIRKELIG LADE SIG GØRE?
Kan man virkelig købe et spisebord i massivtræ som oven i købet er fremstillet i Danmark til 7.850,- kr.
Som du har nok allerede gættet at vi ikke ville stille det spørgsmål hvis vi ikke kunne besvare det positivt. Så er den video "spoilet", men se den lige alligevel ikke.
Forklaringen på at det lader sig gøre kommer her.
Peter og jeg købte nemlig for et stykke tid siden en hel del kubikmeter frasorteret ahorn fra en produktion hvor man efterstræbte en så ekstremt ensartet overflade, at alt det spil som vi egentligt synes giver træet karakter og sjæl, slet ikke var ønsket.
Vi talte til at starte med om at lave det både til spækbrædder og tapasbrædder, fordi vi havde nogle enkelte kunder som efterspurgte det. Men hen over sommeren har vi besluttet os for at anvende det smukke lyse ahorn til dets oprindelige formål, nemlig borde.
Så nu har vi udviklet en bordserie på baggrund af det ahorn som vi har købt. Udgangspunktet er vores Faldsled Bord, som vi har forenklet en smule. For så kan et enklere design sammen med den fordelagtigt indkøbte råvare, lade os tilbyde borde til et virkeligt attraktivt prispunkt uden at gå på kompromis med kvaliteten.
Så det vi er nået frem til, er en serie borde som tager udgangspunkt i en diameter på enten 100 eller 115 cm. De 2 størrelser tilbyder vi som faste borde og som udtræksborde der med 2 tillægsplader bliver enten 100 x 200 eller 115 x 215 cm.
Bordene uden udtræk koster henholdsvis 7.850 og 8.250 kr. stykket.
Udtræksbordene inklusiv 2 tillægsplader i massiv sæbebehandlet ahorn koster KUN 12.000 og 12.500 kr. pr stk.
Er du interesseret i et af de smukke borde i massiv ahorn kan du besøge vores hjemmeside via linket her, hvor du både kan se flere billeder og bestille det i vores webshop
. www.serup-colberg.dk/shop/category/ahorn-borde-9
Vidste du at ahorn
Findes både i Asien, Nordamerika og Europa, hvor den vokser i linjen mellem Sortehavet og Spanien og helt herop på vores breddegrader.
I Danmark er det den tredje mest udbredte art blandt løvtræerne og udgør 7 - 8% af skovarealet.
Ud over sin anvendelse til møbler tapper man saften fra ahorntræet og koger sirup af den. Og i gamle dage tillagde man faktisk ahornen helbredende egenskaber, men det er vist mere folkesagn end det er videnskab.